Een eigen business opstarten tijdens de Coronacrisis en intelligente lockdown is voor sommigen vreemd, voor anderen heel logisch. Het creëert nieuwe kansen, mits je een groeimindset bezit. Vrijwel alle personal trainers en sportscholen hebben hun aanbod naar het web en inmiddels ook naar buiten verhuisd voor zo lang als dat dat nodig is. Toch staat iedereen te popelen om weer naar de sportschool te gaan en samen te trainen in plaats van alleen in de woonkamer.

Of niet?
Persoonlijk zou ik in eerste instantie ja zeggen. Ik mis het 1 op 1 contact met ‘mijn mensen’ en zou dolgraag terug willen naar de situatie vóór 16 maart 2020, maar dat zit er voor een hele lang tijd niet in. Dan ga ik ook direct nadenken over de nieuwe situatie, het ‘nieuwe normaal’. De anderhalve meter samenleving zoals we dat nu noemen. En dan is mijn antwoord nee. Helaas val ik in de risicogroep omdat ik bronchitis heb, wat normaal gezien prima onder controle is, maar waardoor mijn immuunsysteem altijd overuren draait en er weinig overblijft voor het vechten tegen virussen e.d. Dat zorgt ervoor dat ik mij niet prettig voel om in een sportschool te werken, met name om mij in groepen te begeven, ondanks alle maatregelen die er worden genomen. Er heerst een nieuwe realiteit, iets waar ik een aantal weken flink mee heb geworsteld. Deze realiteit zal ik hoe dan ook onder ogen moeten komen. En dat vind ik ook prima. Maar dan wel op mijn voorwaarden en op een manier waar ik mij prettig bij voel. Dat kan alleen als je voor jezelf werkt!

Zoals het er nu naar uit ziet, mogen de sportscholen 1 juli weer open. Onder welke voorwaarden blijft vooralsnog even onduidelijk. Hoe dan ook, straks zullen ook de sportscholen er anders uitzien. Er kunnen minder mensen tegelijk naar binnen als voorheen. Het aanbod moet aangepast worden naar de mogelijkheden volgens nieuwe richtlijnen. Daarnaast zijn er voldoende mensen die zich, net zoals ik, niet (meer) prettig voelen om in sportschool te trainen. Of ze zijn er juist achter gekomen dat ze de sportschool niet echt missen en thuis prima kunnen trainen middels video workouts of online begeleiding via videoverbinding. En dat dat juist ook heel efficiënt kan zijn in de tijdverdeling en planning rondom het gezin.

blankDiscipline
Ondanks al die mogelijkheden bleek het voor de meeste mensen de afgelopen weken een behoorlijke uitdaging om gezond en fit te blijven. Ze komen dan ook tot de conclusie dat ze íets van professionele begeleiding nodig hebben. Een behoefte die ik veel hoorde en waar ik popelde om iets mee te doen. Uitspraken zoals: “juist nu” of “zeker in deze tijd”, probeer ik te mijden aangezien we er mee platgegooid worden, maar ik kom er niet onderuit… Juist nu en zeker in deze tijd is het belangrijk om gezond te blijven! Met nóg minder bewegen en nóg slechter eten gaat de gezondheid van de gemiddelde Nederlander alleen maar verder achteruit en dat moeten we voorkomen. Iets waar ik mijn bijdrage in wil leveren. Mensen HELPEN. Dat is wat ik vanaf het begin al wilde en die wil is alleen maar groter geworden. Nu misschien wel meer dan vroeger hebben de mensen de hulp nodig van personal trainers en sportscholen. En ik hoop dan ook dat zoveel mogelijk mensen straks weer naar de sportscholen gaan en weer in beweging komen! Maar voor de mensen die dat niet willen of niet kunnen, zal ik klaarstaan.

Daarom start ik per 1 juni 2020 mijn eigen onderneming op het gebied van online coaching en (online) personal training. Geen fancy apparaten, geen gelikte trendy fitnessruimtes. Wel meer en écht persoonlijke begeleiding, werken aan het totaalplaatje. Training, voeding en leefstijl. Kracht en mindset zijn hierbij telkens de leidraad.

Deze website zal je er alles over vertellen! 😉

Vragen? Opmerkingen? Laat dan wat van je horen!