Fascia training | Coach Bobbie

Zie het lichaam als één enkelvoudige spier gescheiden door zakken van fascia, in tegenstelling tot het huidige model van 600 verschillende individuele spieren die het menselijk lichaam vormen. Zonder fascia hebben het skelet- en spiersysteem geen steun en daarmee ook geen functie.

De kenmerken van een gezonde, goed getrainde fascia zijn als volgt:
1. Het is stevig en elastisch tegelijk.
2. Het is flexibel, zoals bamboe.
3. Het heeft de treksterkte van touw.
4. Het stelt ons in staat om verende bewegingen te maken.

Deze oefening traint deze kenmerken en ik zie gelijk hoeveel winst hier nog in te behalen valt. En dat is helemaal oké. Ook dit is een proces en geen (eind)product. Soms betekent dat twee stappen vooruit en één achteruit. Terug naar de tekentafel en de geleerde lessen hieruit meenemen naar de volgende training.

Als je echt wilt veranderen, moet je door ongemakkelijke situaties gaan. Het heeft geen zin om te proberen het proces te vermijden. Het is de enige manier om te groeien. Op alle vlakken.

Stel je kwetsbaar op, deel ook de dingen die niet perfect zijn, waar je mee worstelt of tegenaan loopt en merk hoeveel je daarvan leert. Welke deuren dat opent, uit welke hoek je hulp krijgt en gewoon zelf tot nieuwe inzichten komt.

Dan haal je het meeste uit het proces.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Coach Bobbie (@bobbiebitter)