blank

Hoeveel herhalingen moet je doen om je training effectief te laten zijn?

Er zijn allerlei wetenschappelijke feiten hierover, specifieke data voor kracht, spiergroei of uithoudingsvermogen. En datzelfde geldt voor de soorten oefeningen die je zou moeten doen.

Maar wat er echt toe doet, is of je in staat bent om een beweging correct uit te voeren. Een beweging die jou uit jouw disfunctionele houdingspatronen haalt. Die rekening houdt met de blauwdruk van jouw biomechanica, de manier waarop jij gemaakt bent om te bewegen.

Nu wil ik niet zeggen dat wetenschappelijke data en traditionele oefeningen geen voordeel bieden, maar de meeste traditionele oefeningen zijn gemaakt met de bedoeling om spieren te laten werken. Ze houden echter geen rekening met veel andere variabelen zoals je fasciale structuren die alles met elkaar verbinden en je natuurlijke bewegingspatronen.

Dus concentreer ik mij niet op het tellen van sets of herhalingen van oefeningen, maar ik focus mij op de uitvoering van bewegingen. Voelen van het lichaam, ervaren van patronen, vertrouwen op biomechanica. Als dat niet meer lukt, dan ben je klaar met je herhalingen.