Coach Daisy | Groei

Het afgelopen jaar is mijn leven behoorlijk getransformeerd. Ik kwam erachter dat zonder voortdurende groei en vooruitgang woorden als verbetering, prestatie en succes geen betekenis hebben. Ik bleef mezelf wel verbeteren, maar het was nooit goed genoeg. Ik presteerde op meerdere vlakken, maar zonder voldoening. Ik boekte zakelijk succes, maar ik voelde mij ontoereikend.

Groei vraagt om een tijdelijke inlevering van zekerheid. Voor mij betekende het het opgeven van bekende maar beperkende patronen, veilig maar ondankbaar werk, waarden waar ik niet langer in geloof en relaties die hun betekenis hebben verloren. Ik ruilde verslaving in voor ademwerk en meditatie, loondienst voor zelfstandigheid, traditionele krachttraining voor Functional Patterns en toxische relaties voor oprechte relaties. Ik ging van zwart/wit denker naar denken en handelen in meer kleur. Ik werd zachter en kalmer.

Ook zie ik deze processen bij mijn klanten. Heerlijk om te zien hoe ook zij enorme stappen maken, uit hun comfortzone komen en groeien.

De afgelopen maanden is eens te meer duidelijk geworden dat we geen controle hebben over de seizoenen van deze aarde, maar we hebben ook geen controle over de seizoenen van ons leven.

Het is niet onze kracht om te proberen de tijdlijn te manipuleren, een transformatie te overhaasten of te proberen er zo snel mogelijk lessen uit te leren. Onze kracht wordt gevonden in de momenten van diepe overgave, openstaan voor het niets en ruimte maken om het proces zijn werk te laten doen. Deze dingen kosten tijd. Verdriet en trauma zijn transformerend op hun eigen tijdlijn. De tijd nemen om de waarheid zijn weg naar jou te laten vinden, is het medicijn. Rusten als je wilt rennen is het medicijn. Vertrouwen wanneer je weerstand wilt bieden, is het medicijn.

Het is oké om langzaam te bewegen, het is oké om het niet te weten. Het is oké om gewoon te zijn. Niets duurt voor altijd, en voor nu is dit jouw proces. Verandering is onvermijdelijk, groei is optioneel.