Stilte retraite | Coach Bobbie

“Het is het vertrouwen in ons lichaam, geest en ziel dat ons in staat stelt om te blijven zoeken naar nieuwe avonturen”

Een stilte retraite wilde ik al een hele tijd, maar ik vond het ook wel eng. Dus ik bleef het voor mij uitschuiven. Totdat ik het vertrouwen in mijzelf voelde om dit avontuur aan te gaan. Toen werd de drang steeds groter om het ook daadwerkelijk te gaan doen.

Geen telefoon, tv, leesvoer en eten. Het werden uiteindelijk 3 volle dagen waarin ik geen mens sprak, voor mij uit staarde, gedachtes op papier zette, tegen de dieren praatte, het gras zag groeien en niet at.

Ik had geen honger, ik stortte niet in, ik verveelde mij niet. Er moest wel iets aan de hand zijn.. Ik doe het niet goed, ik ontwijk iets. Wat doe ik niet goed?! Ik ging iets slechts achter iets goeds zoeken.

De inspiratie rondom mijzelf en mijn identiteit bloeide intussen op. Alles draaide om het onderwerp ZELF. Niet mijn business, niet om succes, niet om anderen, relaties of wat dan ook. Maar zoetsappige woorden als zelfliefde, zelfzorg, zelfontwikkeling, zelfbeeld, je weet wel, van die woorden waar je misselijk van wordt. Bleh.

En toch was het zo. De ideeën, maar nog meer, mijn verlangens, werden steeds duidelijker en duidelijker. En ik zou er iets mee gaan doen na mijn week vakantie ook! Dus niet.. terug in de ‘echte wereld’ blijk ik nog niet het zelfvertrouwen te hebben dat er voor nodig is. Maar met wat zelfzorg en zelfliefde gaat dat uiteindelijk ook vast goed komen.

Ik moest in ieder geval weer thuis landen om erachter te komen dat er echt niks slechts zat achter die 3 fijne dagen. Niet iedere uitdaging of avontuur hoeft zwaar te zijn. Soms mag je ook gewoon genieten en tot de conclusie komen dat je meer in balans bent dan je ooit had durven hopen. Dat je precies bent waar je nu moet zijn. En dat er nog veel meer moois in het verschiet ligt.