Update training Pierre

Deze man.. daar worden er tegenwoordig nog maar weinig van gemaakt. In januari overwogen we nog een operatie aan zijn schouder. Één van de drie schouderspieren ligt er namelijk af, een ander is ingescheurd en dan blijft er nog één van de drie over die nog heel is.

Dankzij het optimaliseren van zijn biomechanica is de operatie van de baan en is zijn bewegingsvrijheid groter dan met een chirurgische ingreep voor mogelijk werd gehouden.

Hoe dan? Dankzij discipline en vies veel doorzettingsvermogen. En dan ook echt vies. Vies veel pijn lijden met alle fascia releases en cupping die ik op hem los liet. Heel wat gekreun van alles wat ik hem ‘aan deed’. En op die manier zijn fasciastructuren weer kneedbaar krijgen zodat we zijn lichaam andere en betere beweegpatronen aan konden leren.
En vervolgens met de handvaten die we van andere coaches kregen zijn hoofd én schouder samen laten werken met de rest van zijn lijf. Ook een kapotte schouder wordt namelijk bij elkaar gehouden door het alles verbindende fasciaweefsel.

Voorheen kon hij zijn haren niet meer wassen, eten snijden, een T-shirt over zijn hoofd trekken en nog meer basis bewegingen niet meer uitvoeren waardoor de kwaliteit van zijn leven hard achteruit ging. Door zijn biomechanica te respecteren en daar naar te trainen, kan hij nu weer alle hierboven genoemde activiteiten. En meer!

En natuurlijk is er nog veel meer ruimte voor verbetering, maar dit is al veel meer dan dat hij had durven hopen. En in een veel kortere tijd dan hij had durven dromen. Hij kan zichzelf verzorgen, hij kan weer slapen, hij kan weer klussen, hij kan weer dansen! En zijn trainingen blijven vooruit gaan en zijn manier van bewegen daarmee ook.

Maar nogmaals, zijn eigen discipline en doorzettingsvermogen hebben hem gebracht tot waar hij nu is. Ik kan hem samen met andere professionals niet meer dan de juiste handvaten aanreiken. Hij heeft het uiteindelijk zelf moeten doen en ondergaan. En wat ben ik trots op deze 69-jarige man. Mijn vader, mijn held.