We zijn gewend om een strak schema of een bepaalde routine te volgen en taken af te vinken als we bewegen. X herhalingen met X gewicht, X kilometers lopen met X snelheid, X minuten een sessie volhouden. Maar wat als we nu eens afwijken van deze bizarre norm en gaan luisteren naar ons lichaam? De verbinding met onszelf zoeken en voelen wat we NU nodig hebben en niet vorige keren hebben gepresteerd? Stoppen met isoleren van spieren, maar ons hele fasciale systeem gaan trainen? Onszelf niet langer met anderen vergelijken of met wie we zelf ooit waren? Hoe we geconditioneerd zijn los laten en onze eigen condities bepalen? Dan zouden we meer vooruitgang boeken, efficiënter bewegen en trainen, gezonder leven. Maar we houden zo vast aan een norm die anderen voor ons hebben bepaald, dat we vergeten zijn om te voelen. Voelen wat we nodig hebben, voelen hoeveel we aan kunnen, voelen waar de grenzen liggen. Durf jij van de norm af te wijken? | Coach Daisy

We zijn gewend om een strak schema of een bepaalde routine te volgen en taken af te vinken als we bewegen. X herhalingen met X gewicht, X kilometers lopen met X snelheid, X minuten een sessie volhouden.

Maar wat als we nu eens afwijken van deze bizarre norm en gaan luisteren naar ons lichaam? De verbinding met onszelf zoeken en voelen wat we NU nodig hebben en niet vorige keren hebben gepresteerd? Stoppen met isoleren van spieren, maar ons hele fasciale systeem gaan trainen? Onszelf niet langer met anderen vergelijken of met wie we zelf ooit waren? Hoe we geconditioneerd zijn los laten en onze eigen condities bepalen?

Dan zouden we meer vooruitgang boeken, efficiënter bewegen en trainen, gezonder leven. Maar we houden zo vast aan een norm die anderen voor ons hebben bepaald, dat we vergeten zijn om te voelen. Voelen wat we nodig hebben, voelen hoeveel we aan kunnen, voelen waar de grenzen liggen.

Durf jij van de norm af te wijken?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Daisy Smissaert (@daisy.coach)