Ademwerk

Verander je staat van zijn en je houding met ademwerk

Elke ademhaling is een symfonie van je longen, spieren, hersenen. Het ritme van deze symfonie beïnvloedt je zenuwstelsel en daarmee een breed scala aan gedrag, cognitie en emotie.

Gemiddeld ademen we ca. 20.000 keer per dag zonder daar over na te denken. Uit diverse studies is echter gebleken dat we dit niet op een gezonde manier doen. We ademen bijvoorbeeld hoog in de borst, te snel en door de mond.

Veelal wordt een ongezonde ademhalingspatroon veroorzaakt door stress. Drukke dagen vol gepropt met rennen, hollen en meerdere ballen tegelijkertijd in de lucht houden. Als daar dan ook nog eens stressvolle of traumatische gebeurtenissen bovenop komen, krijgt je ademhaling het nog zwaarder te verduren.

Vervolgens is stress niet alleen de oorzaak, maar ook het gevolg van je manier van ademhalen.

Het werkt gelukkig ook de andere kant op. Door bewust te ademen, is het mogelijk om je zenuwstelsel te kalmeren, het zelfhelend vermogen van je lichaam te activeren en weer terug in diepe ontspanning te komen.

Ademhaling en lichaam zijn daarnaast net zo afhankelijk van elkaar als het zenuwstelsel van de adem is. Een voorovergebogen houding zorgt er bijvoorbeeld voor dat je diafragma (je ademhalingsspier) niet goed kan bewegen en je dus ook niet goed kunt ademen.
Je ademhaling is dus ontzettend belangrijk voor mentale én fysieke gezondheid!

Ademmethoden

Ademwerk is populairder dan ooit. Er zijn ontzettend veel manieren om je staat van zijn te veranderen door middel van ademwerk. 

Welke manier is dan de beste? Ook hier houd ik niet vast aan één protocol of ademtechniek. Ik kijk naar wat jij of de groep nodig heeft. Veelal wordt er een combinatie gemaakt van diverse ademtechnieken gedurende een ademsessie.

Op deze manier ga je op reis met je ademhaling zodat je rustig de controle los kunt laten en in overgave kunt zakken, voelen wat er gevoeld mag worden en los kunt laten wat je niet meer dient.

Alleen op deze manier kun je met zachtheid in een diepe ontspanning zakken en echte transformaties maken.

Adem in, adem uit

Ademwerk ervaren is mogelijk in diverse settings. Of dit nu 1 op 1 in een privé sessie is of in groepsverband tijdens een ademcirkel of andere events. Bij mij op locatie, online of je eigen event en locatie. Informeer naar de mogelijkheden!

Reviews ademwerk

1 op 1 ademsessie

Vandaag mijn eerste ademhalingssessie gehad. Wist niet goed wat ik ervan moest verwachten, maar wel dat dit het stuk is waar mijn lijf niet aan wilde. Bobbie stelde mij daarin snel gerust. Gevoel van veiligheid en vertrouwen zorgde ervoor dat ik me volledig kon over geven en diep kon gaan. Dat maakt dat ik dieper kon zakken in mijn lijf dan dat ik ooit eerder heb ervaren. Mijn ademhaling kon ik onder begeleiding van Bobbie laten zakken tot aan mijn bekken, terwijl ik normaal tot aan mijn buik kom.

De controlefreak in mij werd begeleid tot loslaten en overgeven.

Een mooie diepgaande ervaring wat smaakt naar meer.

Ademcirkel

Hee, ik wilde nog even laten weten dat de ademhalingssessie me echt heel erg heeft geholpen. Ik merk dat ik me dieper kan ontspannen in de yoga. Maar ik merk ook dat ik de oefeningen steeds vaker toe pas. Echt heel fijn, dikke thanks😊😊

Ademcirkel

Hoi Bobbie, ik wilde toch nog een keer delen dat ik het super fijn en bijzonder vond vanochtend. Door op werkgebied een totale switch te maken (eindelijk werken naar mijn hart) en uit mijn comfortzone te komen heeft mij het gevoel gegeven dat ik niet meer gevangen zit in mijn leven. Het opent constant nieuwe deuren en geeft een enorm gevoel van vrijheid. Langzaam muurtjes afbreken… voelen en niet altijd denken. Connecties maken met mensen op een totaal ander niveau. Diepgang dus…. Vanochtend was ook zo’n moment.. loslaten en mogen voelen. In een veilige omgeving met mooie mensen. Heel bijzonder wat je doet maar zeker ook wie je bent. Geniet van jou reis en we zien ons zeker nog een keer terug!

Personal Coaching

Zojuist tot het inzicht gekomen wat ik afgelopen woensdag bij jou heb opgedaan: de kracht moet van binnen naar buiten. Het gesprek van vorige week en de ademhalingssessies hebben me hierbij geholpen. Ik kreeg ineens een heldere ingeving wat mijn ademhaling verlichtte, rust over mijn systeem bracht. Puzzelstukjes die ik bij jou heb leren leggen, die op z’n plaats vielen.

We zijn er nog niet, het is echt het heftigste wat ik heb meegemaakt, maar ik heb er in een splitsecond wel weer vertrouwen in. Dankjewel voor het leren puzzelen op een efficiëntere manier, ik ben er nog lang niet, maar na 4 sessies bij jou kan ik zeggen dat de randjes liggen. Dankjewel daarvoor

Ademcirkel

Bobbie’s ademsessies zijn een heerlijke manier om af te schakelen en tot jezelf te komen. Die weet een prettige sfeer te creëren waarin je je op je gemak voelt. Het verbaast me elke keer wat je in je lichaam én geest teweeg kunt brengen met ademen! Na afloop voel ik me opgeladen en sterker, alsof er een bezem door mn hoofd is gegaan

Personal Coaching

In een hele heftige en verdrietige periode in mijn leven ben ik bij Bobbie terecht gekomen met pijnklachten. Mijn hele lijf was een grote pijnplek.
Bobbie heeft mij sindsdien die behandeling gegeven welke mijn lichaam nodig had; was het een ademsessie, of fascia releases, cupping of een massage of zelfs een wandeling in de natuur als die zag dat ik deze op dat moment nodig had. Bobbie wist precies wat mijn lichaam en geest nodig hadden op de moeilijke momenten.
De ademcirkels of ademsessies die ik nog steeds doe, zijn een vorm van ultieme ontspanning en ontlading, ik voel me daarna weer als herboren.
Ik merk dat ik steeds lichter en luchtiger in het leven sta en weer volop kan vertrouwen in mijn lichaam en mijzelf. Dat vertrouwen was er niet meer omdat de connectie met mijn lichaam er ook niet meer was. We trainen ook met regelmaat in de studio en hierdoor kan mijn lichaam weer leren hoe het bedoelt is om te functioneren. In mijn dagelijkse bezigheden merk ik echt de vooruitgang. Zonder Bobbie was ik nooit zover gekomen, het is echt een bijzondere coach die alles uit de kast haalt wat je nodig hebt. Een totaal andere benadering, er gaat echt een wereld voor je open. Ik wens iedereen een Bobbie!

Ademcirkel

Je ademsessie was een soort wereldreis door m’n gedachten en m’n gevoelens heen. Ik stond stil bij bepaalde gevoelens die ik al erkende en andere gevoelens die diep verborgen waren kwamen omhoog. Het was zwaar en ook een verademing een moment dat het oke is om los te mogen laten en volledig jezelf te zijn (heerlijk!). De dagen erna heb ik er echt profijt van gehad zodat ik weet waar ik zelf aan kan werken om mezelf te mogen en kunnen zijn. En vooral ook dat het oke is om bepaalde dingen te voelen. Ook de groep was heel fijn, een veilige omgeving om echt tot jezelf te komen.
Al met al was het een verademing en een hele nieuwe mooie ervaring om ff diep in jezelf te kijken en te mogen voelen
Was echt top dankjewel lieve Bobbie

Technisch ademwerk

Naast het alom bekende ademwerk, bestaat er ook nog technisch ademwerk. Je manier van ademhaling mechanisch optimaliseren. Je middenrif, ook wel diafragma genoemd, is een grote spier tussen je buik- en borstholte.

Deze spier zijn maximale potentie laten bereiken, is een oefening op zich. Als je middenrif optimaal kan presteren, krijgen niet alleen je ribben, longen, rug- en schouderspieren meer ruimte, maar creëer je zelfs meer lengte in je wervelkolom. 

Door op deze manier van binnen naar buiten te werken, komt er meer balans in je lijf en daarmee ook je geest. Als je kunt ademen met veel ruimte in je lichaam, kun je je ademwerk naar een heel ander niveau brengen!

Technisch ademwerk is altijd een onderdeel van Personal Coaching, maar komt ook regelmatig terug in de events die ik organiseer.