37

Bobbie Smissaert-Bitter

Over mij

Ik ben niet je typische Personal Trainer, ik ben veel meer dan dat. Deze term is te beperkend, maar makkelijker te begrijpen voor veel mensen. Ik ben een coach in ontwikkeling met het besef dat ik nooit uitgeleerd zal zijn. De focus op functioneel bewegen, leven en ademen leidt tot steeds meer verdieping wat betreft functies van ons lichaam en brein. Een meer holistische kijk. Iets dat vaak als ‘zweverig’ wordt gezien terwijl het eigenlijk juist simpel is:

“Iets is holistisch wanneer er naar het geheel wordt gekeken en niet naar de som van de verschillende onderdelen waarvan iets is opgebouwd. Bij een holistische werkwijze wordt het gehele individu betrokken. Volgens het holisme hangt alles met elkaar samen.”

Naarmate onze emoties steeds verder van ons verwijderd worden door onze staat van zijn (vluchten op onze telefoons en televisies), kunnen deze zich ontwikkelen tot angst, depressie of overspannenheid. Emotionele onbalans uit zich vaak in fysieke klachten die zich inmetselen als verdedigingsmechanismen van ons lichaam. Door deze verdediging in je lichaam op te lossen, zullen ook opgeslagen emoties opgelost worden.

Naast het analyseren en verbeteren van de beweging van je fascia, functie van je spieren en uitlijning van je gewrichten, kan het ook zijn dat ademwerk, ijsbaden, cacao ceremonies of meditaties ingezet worden om oude gedrags-, houding- en beweegpatronen te doorbreken. Ieder mens is anders en heeft z’n eigen proces te doorlopen.

Heb je klachten die na een behandeling weg gaan, maar na een tijdje weer terugkomen? Of vage klachten waar de huisarts niks mee kan? Val je niet af hoeveel je ook sport en hoe neurotisch je je calorieën ook bijhoudt? Dan wordt het toch echt eens tijd om verder te kijken. Het kan zo simpel zijn als iedere ochtend zonlicht op je hoofd en handen te krijgen. Of op vaste tijden naar bed. Of je eetpatroon veranderen. Het kan wellicht ook dieper zitten. Niet gelukkig zijn in je leven, relatie of werk. Of emoties of trauma’s die ergens onder de oppervlakte loeren? Denk eens buiten de kaders die je jezelf tot dusver hebt gesteld. Zoek de juiste coach voor jou.

Vertrouwen in je coach is een voorwaarde voor een succesvolle samenwerking en resultaten. Ik doe zelf ook het werk dat ik van mijn klanten vraag. En ik vraag meer dan enkel fysieke inspanning. Hoofd en lichaam moeten goed kunnen communiceren en samenwerken om disfunctionele patronen te doorbreken en te kunnen groeien. Ik houd je een spiegel voor net zoals ik dat bij mezelf doe. Je zult dingen moeten doen die je nog niet eerder hebt gedaan. Je zult zelfs overtuigingen aan moeten nemen waar je het in eerste instantie niet mee eens gaat zijn. Je zult uit je comfortzone moeten stappen.

En dat kan alleen als dit de inspiratie is om te zien wie je zou kunnen zijn in plaats van blijven hangen in de frustratie van wie je zou moeten zijn.

April 2022 veranderde ik mijn voornaam naar Bobbie. Het kan dus zijn dat je mijn oude naam Daisy hier en daar nog voorbij ziet komen.