Training
Fascia is het weefsel dat alle spieren en organen omhult en alles in het lichaam met elkaar verbindt. Restricties in deze structuren kunnen ontstaan door fysieke oorzaken zoals verkeerde beweegpatronen, trauma en operaties. Gestolde emoties spelen hier ook een belangrijke rol in. Dit zijn emoties die we ervaren, maar op dat moment niet weten wat we ermee aan moeten. Bijvoorbeeld verdriet, boosheid of teleurgesteld zijn. We stoppen het letterlijk weg in ons lichaam, in onze fascia. Hierdoor ontstaan verklevingen in de fascia die als een soort van gips om de spier gaat zitten waardoor deze niet meer vrij kan bewegen. Je fascia droogt uit en het wordt steeds lastiger of zelfs onmogelijk om voedingsstoffen door het gehele lichaam te vervoeren. Zonder goede hydratatie in je fascia worden organen, spieren, gewrichten, zenuwen en alle andere cellen in je lichaam beïnvloed.
Als deze restricties niet worden losgelaten, belemmeren ze uiteindelijk ons bewegingsbereik en veroorzaken ze diepere disfuncties. Onze lichamen zijn namelijk slimme systemen en zullen uiteindelijk leren deze beperkingen te compenseren en disfuncties te creëren. Myofascia Release (MFR) is één van de beste manieren om de fascia structuren te helpen herstructureren en reorganiseren. Velen zijn in de veronderstelling dat bewegen en zoveel mogelijk oefeningen doen de beste remedie is tegen pijn of ontevredenheid over hun eigen fysieke gesteldheid. Als je je nog eens goed bedenkt dat een groot deel van je spieren op dit moment in het gips zitten.. Dan begrijp je hopelijk wel dat dat gips eerst verwijderd moet worden en er rustig opgebouwd moet worden naar bewegen en oefeningen. Dit is het fundament van mijn trainingsmethode!
1. Myofascia Release
Je leert hoe je zelf myofascia releases kunt gaan toepassen en verklevingen met eenvoudige tools zoals een tennisbal, harde lacrosse bal en een pvc pijp kunt oplossen.
Nadat MFR is geïmplementeerd, wordt spierweefsel buigzamer en zal het ontvankelijker zijn voor uitlijningstechnieken, corrigerende oefeningen en dynamische bewegingen.
2. Houding
De volgende stap is dan ook je houding analyseren en optimaliseren. Dit gaan we doen door de juiste spierspanning in je romp te creëren door middel van ademhaling, decompressie technieken en corrigerende oefeningen.
3. Dynamisch Bewegen
De laatste stap is dynamisch bewegen waarbij lopen, rennen en gooien de basis gaan vormen van je nieuwe fundament en we de verbinding tussen hoofd en lijf naar het volgende niveau gaan brengen.
Aan de slag?
Functioneel trainen omvat exclusieve 1 op 1 trajecten waarbij de focus ligt op oplossingsgericht bewegen. Deze trajecten zijn specifiek op jou en jouw wensen en eventuele klachten gericht.
✓ Herstellen en voorkomen van blessures
✓ Volledige lichaamskracht opbouwen
✓ Je houding verbeteren
✓ Lekkerder in je vel zitten
✓ Meer energie krijgen