Coach Daisy | IJsbad sessies

“Kracht vinden in de momenten van diepe overgave”

Dat is wat ijsbadsessies onder andere doen. En dan nog niet gesproken over de fysieke voordelen. En wat mooi dat ik dit heerlijke gevoel telkens met een deel van m’n klanten mag delen!

Een ijsbad begeleiden is iedere keer weer een bijzondere ervaring. Vaak, of eigenlijk altijd, hebben mensen allerlei verwachtingen van hoe het gaat zijn. Hoe koud, hoe pijnlijk en vooral hoe oncomfortabel het zal voelen.

Het vraagt om een tijdelijke inlevering van zekerheid, je verwachtingen loslaten en comfortabel worden met het oncomfortabele. De emoties die hierbij samen met de ijsblokjes naar boven komen drijven zijn iedere keer weer anders voor iedere deelnemer.

Ik vind het zo mooi om deze unieke processen telkens weer mee te mogen maken. Er gebeurt op zo’n moment ontzettend veel, fysiek en mentaal. De twijfel, het doorzettingsvermogen, de acceptatie, spanning of ontspanning, vechten of vluchten.

Op zo’n moment draag je als begeleider niet alleen de verantwoordelijkheid voor een ander, maar ben je ook een vriend, een vertrouweling. Alles in één. En dat vind ik het meest bijzondere aan wat ik doe: die connectie maken met mensen die je nog maar net hebt ontmoet. Samen te omarmen wat allemaal al in ons leeft.