“Educating the mind without educating the heart is no education at all.”

Op 16e jarige leeftijd moest ik beslissen wat ik de rest van mijn leven wilde doen. Ik moest namelijk een vervolgopleiding kiezen. Ik had echt geen idee wat ik wilde, maar ik was wel goed in talen, dus ik koos voor toerisme. Braaf haalde ik mijn diploma.

Ik werkte welgeteld 2 jaar in het toerisme. In dat laatste jaar eindigde ik op de marketingafdeling van de lokale VVV en besloot ik dat dát was wat ik wilde doen! Er waren in die tijd nog geen opleidingen op het gebied van online marketing, dus met de juiste motivatie kon je wel aan de bak in het werkveld om het vak te leren. En dat deed ik. 12 jaar lang werkte ik in de online marketing, waarvan 5 jaar als zelfstandige.

2 burnouts verder moest ik met behulp van een therapeut erachter komen dat ik helemaal niet leuk vond wat ik aan het doen was! Geen idee wat dan wel.. Met behulp van een loopbaancoach nam ik de sprong in het diepe en maakte ik de carrièreswitch naar de fitness. Ik ging stage lopen op een sportschool en behaalde mijn fitnesstrainer A certificaat. Ik ontwikkelde me rap als personal trainer en werkte in totaal 2 jaar in de sportschool.

En toen werd ik opnieuw zelfstandige en nam mijn persoonlijke ontwikkeling een vogelvlucht. Ik ging steeds meer voelen wat voor MIJ paste, niet voor de branche of de zogenaamde standaarden. Wat een verademing!! Doen wat goed voelde, de diepte in duiken over anatomie en biomechanica, wat weer leidde tot verdieping in ademwerk, koudetraining en ons centraal zenuwstelsel. En zo blijf ik mij maar in een ontzettende flow bevinden en groeien en ontwikkelen. Zoveel groei, zoveel rust, zoveel tevredenheid, zoveel tools in mijn toolbox.

En welke opleidingen heb ik hiervoor gevolgd? Veel en geen. Het doet er niet toe, want ik doe het toch helemaal lekker op mijn manier. Ik volg en vul mijn hart en breng allerlei disciplines bij elkaar op basis van wat diegene die voor mij staat nodig heeft. Mijn sessies gaan over beweging, ontspanning, voeding, zingeving. Met deze onderdelen doorbreken we niet alleen fysieke, maar ook mentale patronen.

En soms haal ik hele goede resultaten en soms wat mindere. Dan bekijk ik alles weer opnieuw en realiseer ik mij dat zelfs minder ook echt heel goed is. Mijn cliënten hebben geen of minder pijn en niemand heeft ooit een nieuwe blessure opgelopen. En zelfs als er fysiek maar weinig verandert, is er in hun mindset ontzettend veel veranderd, hebben ze inzichten over zichzelf gekregen en nieuwe gedragspatronen ingesleten.

Er is veel geschreven en gezegd over het vak van coach. En ook ik vind daar wel iets van, maar uiteindelijk doet dat er niet toe. Ik ben er niet om je te overtuigen. Ik ben er ook niet om je te verbeteren. Ik ben er om je de ruimte en handvaten te geven zodat je jezelf kunt verbeteren.