Veel oefeningen lijken vaak zo eenvoudig na te doen, maar in werkelijkheid is het zeer complex om de juiste spierspanning op de juiste plekken te creëren en het hele lichaam van top tot teen samen te laten werken.

Net zoals deze oefening. Er lijkt aan de oppervlakte weinig te gebeuren, maar er gebeurt hier ontzettend veel tegelijk. Getrainde ogen zien dat hier ook nog veel meer potentie in zit, maar ik zie vooral het verschil tussen nu en twee weken geleden. En dat is enorm!

De snelheid waarmee Saskia verbindingen tussen hoofd en lijf legt, is heerlijk om mee te maken als trainer. Saskia geniet van het proces en verwondert zich over wat haar lichaam allemaal kan. Ze is bereid om te voelen en te luisteren naar haar lijf, maar ook vastberaden.

En de resultaten zijn er dan ook direct naar! Ze kan een veel betere rompspanning creëren, ze begint de samenwerking te voelen tussen voet en heup en ze kan de verbinding leggen tussen ademhaling en bewegen.

Maar bovenal.. na deze trainingssessie had ze de zin en kracht om met haar zoon te stoeien. Met volle overgave en geen pijn! En dat is het meest bevredigende resultaat wat ik van een oefening kan wensen. Hoe simpel of complex dan ook. Uiteindelijk draait het allemaal om resultaat.

Wat zou jij graag (weer) kunnen doen in je leven?