Een dag helemaal in het teken van jezelf en weer (of nog meer) in contact komen met jezelf en de natuur. Tatjana en Bobbie werken met het Sjamanistisch veld, dit veld zorgt ervoor dat je gedragen wordt tijdens jouw innerlijke reis die je deze dag gaat maken. Je kan dieper zakken, zodat je je bewust wordt dat er altijd hulp is. Er zijn zoveel krachten aanwezig als je een laag dieper zakt.

We vertoeven deze dag op een exclusief stukje prive bos in Posterholt. Hier hebben we alle rust, ruimte en privacy om te zijn en over te gaan naar de ware tijd die tot leven komt als de klokken zwijgen.

Deze dag zal de volgende onderdelen bevatten:

🎤We checken in rondom het kampvuur middels een talking stick ceremonie. De talking stick is een eeuwenoud ritueel en kun je zien als het symbool van een oeroude microfoon. Je staat stil bij je eigen gevoel, zet je intenties voor de ceremonie en dit draagt bij aan het vermogen om aandachtig te luisteren naar elkaar. Zonder onderbrekingen, commentaar of oordeel.

🌱Open je hart met behulp van het plantmedicijn cacao. Rauwe cacao uit Peru staat niet alleen bekend om zijn unieke smaak, maar ook om zijn therapeutische en voedzame eigenschappen. De dosering van magnesium en antioxidanten is zo hoog dat je spieren en het gebied rondom je hart ontspannen. Dit plantmedicijn wordt dan ook niet voor niets een hartopener genoemd.

🌬️ Je gaat op reis met je ademhaling zodat je rustig de controle los kunt laten en in overgave kunt zakken, voelen wat er gevoeld mag worden en los kunt laten wat je niet meer dient. Alleen op deze manier kun je met zachtheid in een diepe ontspanning zakken en echte transformaties maken. Het brengt je terug naar je roots.

🎵 Vervolgens mag je jezelf laten meevoeren door magische en harmonische klanken. Tatjana neemt je mee op klankreis, zij gebruikt hiervoor o.a. een Sjamendrum, gong, rainstick, oceandrum, handpan, klankschalen en klankbuizen. De klanken voelen als een warm bad waarin je je mag onderdompelen. De trillingen en frequenties van klank dringen diep door in het lichaam, waardoor je zelfhelend vermogen wordt aangesproken

❄ Tenslotte ga je kracht vinden in het moment van diepe overgave in het ijsbad. Vaak, of eigenlijk altijd, hebben mensen allerlei verwachtingen van hoe het gaat zijn. Hoe koud, hoe pijnlijk en vooral hoe oncomfortabel het zal voelen. Het vraagt om een tijdelijke inlevering van zekerheid, je verwachtingen loslaten en comfortabel worden met het oncomfortabele. De emoties die hierbij samen met de ijsblokjes naar boven komen drijven zijn iedere keer weer anders voor iedere deelnemer.

🥗 We sluiten de dag af door gezamenlijk een maaltijd boven het vuur te bereiden.

Gedurende de dag is er voldoende ruimte om te zijn, te mijmeren en te bezinnen. Wij creëren een veilige setting waarin je je gedragen voelt door de groep en waar er tegelijkertijd alle ruimte is voor ieders individuele proces.

Na deze dag:

  • Voel je je meer ontspannen
  • Heb je heerlijke genoten in en van de natuur
  • Adem je makkelijker en dieper
  • Voel je je krachtiger
  • Ervaar je een diepe verbinding met gelijkgestemden
  • Heb je contact met je ware essentie
  • Ga je naar huis met inzicht en heling

Ca. twee weken voor dit retraite ontvang je meer informatie om je voor te bereiden en een lijst met benodigdheden voor deze dag.

Heb je nog twijfels of vragen?

Neem dan contact met ons op, we horen je graag!