Het inzetten van de gehele spierketen zorgt voor een ander soort efficiëntie in het lichaam. Het zorgt ervoor dat we bewegen zoals het lichaam bedoeld is te bewegen. Wat vervolgens zowel kracht, lenigheid als het uithoudingsvermogen verbetert.

Je linkerbil en je rechterrugspier bijvoorbeeld zijn dankzij je bindweefsel, de fascia, onlosmakelijk met elkaar verbonden. Laat deze met elkaar communiceren en bewegen zoals ze bedoeld zijn om samen te bewegen en je ervaart een efficiëntie zoals je die nog niet eerder hebt ervaren.

Als je een zwaar gewicht nodig hebt om een ​​reactie van je lichaam op te wekken, is het een waardeloze oefening. Ik heb dat gedaan met gewichtheffen. Ik wist toen niet beter. Nu zie ik het groter geheel, het lichaam als één groot geheel. Mijn klanten en ik zien, maar nog belangrijker, voelen het verschil!