Investeren in een trainer of coach vinden velen een te dure aangelegenheid. Je kunt net zo goed wat groepslessen ergens volgen of een trainingsplan van internet downloaden en lekker zelf aan de slag gaan. Toch. Of niet?

De enige manier om erachter te komen wat het beste voor jou en jouw situatie werkt, is door het te doen. Doen wat jij nodig vindt. Doen waar jij je goed bij voelt.

En als je dan toch graag grondig te werk gaat en met een personal trainer, therapeut, coach of welke professional aan de slag wilt, ben dan bereid om te investeren. Niet alleen financieel, ook emotioneel.

Betalen voor een coach met de gedachte dat ZIJ je “lichaam zullen transformeren” of “al je problemen op zullen lossen”, is nooit de juiste manier van werken. Zie ons als een navigatiesysteem. We kunnen je slimme, veilige aanwijzingen geven om naar je gewenste bestemming te reizen. Maar het is aan JOU om te rijden.

En tuurlijk kost dat wat, een navigatiesysteem dat je niet het ravijn in stuurt, maar je de meest efficiënte route laat afleggen met prachtige uitzichten en tussenstops onderweg. Ook ik investeer financieel en emotioneel in mijzelf en zorg voor doorlopende upgrades in mijn navigatiesysteem.

Ik heb klanten die goed verdienen met hun beroep, maar ik heb nog meer klanten die minder dan Jan Modaal verdienen. En toch kiezen ze voor een persoonlijk traject met mij. Een maandelijks abonnement met kosten en voorwaarden die een stuk minder ‘voordelig’ zijn dan die bij een sportschool.

Ik kijk met grote bewondering naar deze mensen. Hoe ze de juiste prioriteiten in hun leven weten te stellen. De focus op en toewijding aan zichzelf hebben. De bereidheid om te investeren in een gelukkig én gezond leven. Hoe ze zich inzetten en overgeven aan alles wat ik ze te vertellen en leren heb. Hoe onconventioneel het ook mag zijn. Het zijn tevens de mensen die hun bestemming vergeten, genieten van de reis en de meest bijzondere resultaten boeken.

Niemand kan je vertellen wat voor jou het beste werkt zonder het eerst uit te proberen. Stop met zoeken naar die snelle oplossing en ga aan de slag. Doe wat nodig is, doe waar jij je goed bij voelt. De reis is je bestemming!