Dit is mijn eerste blog in de serie leefstijloptimalisatie waarin ik vertel over de verbeterslagen die ikzelf heb, en aan het ondergaan ben. En waar jij wellicht ook iets aan gaat hebben!

Sinds de zomer gebruik ik persoonlijk geen sociale media meer. Het niet gebruiken van Facebook geeft ontzettend veel rust. Niet op de hoogte zijn van alles en iedereen geeft rust. Al die negativiteit niet meekrijgen geeft rust! Instagram is voor mij een zakelijk platform waar veel kennis wordt gedeeld en onderling wordt gecommuniceerd over het vak. Ik volg nauwelijks vrienden of familie. Wel de meeste van mijn klanten. Wel zo handig om te weten wat zij in hun vrije tijd uitspoken. 😉 En zelfs dat krijg ik dan veelal niet mee. Als ik de app open zie ik enkel waardevolle content. Inhoud en vakkennis waar ik iets aan heb en waar ik van of mee kan groeien. Continu geïnformeerd worden waar Jan en alleman mee bezig zijn is een overkill aan info. Informatie die contact in het echt ook nog eens waardeloos maakt. We weten alles al van elkaar en hebben het ‘allang’ allemaal al gezien op social media. Wat heb je elkaar dan nog voor leuks te vertellen?

Uiteraard gebruik ik de sociale mediakanalen allemaal nog zakelijk, om mijn eigen diensten aan te bieden. Dat is ook gelijk de enige reden dat ik überhaupt nog een facebook account heb. Zonder persoonlijk profiel kun je geen zakelijk account beheren. Nja, helemaal prima. Ik open het toch nooit meer. 😊

Meer rust betekent ook meer focus. Niet bezig zijn met wat anderen doen en je dus ook niet hierdoor laten beïnvloeden zorgt voor meer creativiteit. Je moet terug naar je eigen kern. Je eigen waarden en normen. Je eigen passie en professionaliteit. Sommigen zullen het hier niet mee eens zijn. Zij vinden juist dat je van alles om je heen op de hoogte moet zijn. Concurrentieanalyses, marktontwikkelingen, etc, etc. Voor het gros is dat misschien ook wel zo. Maar dat is juist niet wie ik ben. Ik heb altijd andere wegen bewandeld dan anderen. Ik wil weten wat links is als iedereen rechtsaf wilt. Ik laat mij leiden door mijn eigen intuïtie en gevoel. Ik ben mezelf zonder social media.

De tijd die ik voorheen op social media besteedde, besteed ik nu aan mijn studie. Aan mijn zelfontwikkeling als persoon en ontplooiing als biomechanica professional. Hier ben ik altijd veel mee bezig geweest, maar nu, met deze hervonden rust en dus focus is het op een heel ander niveau. Als je jezelf beter voelt, dan ga je betere keuzes maken en mooiere dingen aantrekken.

Wat je aandacht geeft, groeit!