Niet alles is op te lossen met praten en denken.. Vanochtend voor de 3e dag op rij niet vooruit te branden. Moe, stijf en een leeg gevoel. Vorig jaar leerde ik zelf oude én acute ‘shit’ in mijn lijf op te ruimen dankzij TRE. Als je je afvraagt of het wel goed met mij gaat, lees dan zeker even verder 👇🏼

“Met TRE® (Tension & Trauma Releasing Exercises), ontwikkeld door Dr. David Berceli, maak je al dan niet chronische stress, trauma en spanning uit het lichaam los. Dat kan opgebouwde spanning en stress zijn van hele gewone dagelijkse gebeurtenissen (hier bijv. na m’n training) of van moeilijke omstandigheden zoals plotselinge of langdurige stressvolle situaties of traumatische levensgebeurtenissen (bijv. natuurrampen, ongelukken en sociale of huiselijke mishandeling). Het ontladen van het lichaam is een heel natuurlijk fysiologisch fenomeen.

Zo gemakkelijk als we spanning op kunnen bouwen, zo gemakkelijk is het lichaam in staat deze spanning weer los te laten.

De natuurlijke manier voor het lichaam om overbodige spanning kwijt te raken is door de spieren te laten trillen. Dit trillen ervaren we allemaal wel eens en we hebben er zelfs spreekwoorden voor: ‘ik stond te trillen als een rietje’ of de ervaring van knikkende knieën. Bij dieren, zoals honden en paarden, is dit vaak beter zichtbaar. Wij mensen hebben dit veelal verleerd of we onderdrukken het trillen. Echter door het trillen te onderdrukken, blokkeren we zelf dit natuurlijke ontladingsmechanisme en raken spieren makkelijker over-spannen of verkrampt en zijn we eigenlijk nog verder van huis.

Veel mensen hebben last van chronische stress. Er blijft voor langere tijd een hoog niveau aan stresshormonen in ons lichaam en we blijven langdurig in een staat van vechten – vluchten – bevriezen. Als deze fysieke spanning geen uitweg vind door beweging slaan we stress op in onze spieren en ons bindweefsel (fascia). Dit kan leiden tot chronische spanning, ondefinieerbare klachten, pijn en ziektes en een verlaging van het immuunsyteem.”
(Tekst: TRE Nederland)

Na deze sessie voel ik mij weer kiplekker! Ontspannen en energiek tegelijk. Ik ga nog lekker genieten van mijn zondag! 😎🔥