bewegen voor breken | Coach Bobbie

“Voordat een constructie breekt, gaat het eerst vervormen en buigen”

Een wervelkolom is gemaakt om te buigen, maar ook om te strekken en zelfs iets te overstrekken. We hangen echter zoveel voorover dat velen vastzitten in die voorover gebogen houding.⤵️ Ons fasciale systeem, en daarmee ook onze spieren, zijn zodanig vervormd door verklevingen dat we niet meer rechtop kunnen zitten of staan.

Je moet kiezen tussen meegeven of kapot gaan. Dus we buigen mee, geven over aan het inzakken. Nu kan ik een hele lange tirade houden over symptoombestrijding, een paar keer in de week naar de sportschool gaan, de fysio bezoeken en medicijnen nemen, maar het komt er op neer dat het ook anders kan. Holistisch.

Waarin er gekeken wordt naar jou als één geheel. Waarbij je je systeem, gedrag, houding, ademhaling, zenuwstelsel, leefstijl en nog veel meer gaat aanpakken. Je moet het alleen willen om een andere, niet voor de hand liggende, lange weg te kiezen.

Laat je helpen door een coach. Dat doe ik zelf ook, want coaches hebben (zo nu en dan) ook een schop onder de kont nodig! Je hoeft het niet alleen te doen, je hoeft alleen de juiste prioriteiten te stellen. 😉

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Coach Bobbie (@bobbiebitter)