Ik train niet alleen de verbinding tussen hoofd en lichaam, maar ook tussen hoofd en hart. Gisteren bleek maar weer eens overduidelijk hoe belangrijk al deze verbindingen samen zijn!

Hartcoherentie training is een geweldige ademtechniek om je autonome zenuwstelsel tot rust te brengen. Door onder andere je in- en uitademing even lang te maken in een vloeiend ritme, breng je je hele systeem in balans omdat alles als een coherent geheel gaat samenwerken

Hoe meer stress je ervaart, hoe onregelmatiger je hartslag gaat. Dat zag ik ook na mijn hartcoherentie training (die ik graag voor mijn fysieke training uitvoer). Hoe goed ik deze ademtechniek ook had uitgevoerd naar mijn idee, er was blijkbaar geen samenhangend geheel van te maken. Bizar onregelmatige en hoge hartslag! Niet gek, want ik zit al een tijdje niet echt lekker in mijn vel.

Het is wat het is, ik wilde toch wat corrigerende oefeningen doen voor mijn lijf, dat ook een beetje vastloopt de laatste tijd. Even een paar technieken om mijn lijf uit compressie en andere energie slurpende patronen te halen.

Ik besloot om de verbinding tussen hoofd, lijf en hart te testen door weer een hartcoherentie training te doen. Ik ging er weer voor liggen, sloot 5 minuten mijn ogen, deed dezelfde ademtechniek en was compleet flabbergasted wat ik daarna zag. Wat een verandering in hartritme!!

Door mijn lijf meer in balans te brengen, kwam alles meer in balans en was het dus ook veel makkelijker om een coherent geheel te creëren in het complete systeem!

Deze meting laat zien dat je met een holistische benadering , waarin je het lichaam als ėėn geheel beschouwt, mooie resultaten kunt behalen. Je kunt namelijk niet alles weg ademen. Net zo goed dat je niet alles weg kunt trainen. Alles hangt met elkaar samen.

Hartcoherentie en ritme voor training

Hartcoherentie en ritme na training